Saturday, October 29, 2011

...Notifications...

Notification ku penuh oleh komen-komen member dalam group Alumni batch kami, gara-gara megi ruski... Feymes tros ni meggi ruski sampai komen maw mencecah 175 ni... Wahh pening kepala admin tengok group alumni teros, ditambah-tambah lagi dengan notifications dy pon menggunung dalam masa kurang dari 30minit, menyebabkan satu alternatif terpaksa dibuat iaitu MENDELETE POST MEGI RUSKI hahahahaha... Walaupun ada jua yang kurang berpuas hati, tapi semua tu cepat disettlekan... Begini sebenarnya rupa megi ruski bagi yang tia penah nampak, rasanya jangan cakap laa sedap gila laa, macam ada drugs aja kena letak dalam tu megi sampai saya boleh ketagih makan..
Cara masak pun senang, ikut the following steps :
  1. kasi panas air dalam kettle (kalau yang teda dapur gas-->seswai tuk yang tinggal hostel)
  2. Masukkan megi ruski dalam mangkuk or tupperware (jangan kc hancur supaya bila makan nanti boleh trip ala-ala orang korea makan mee)
  3. Pas air masak, kasi masuk air panas dalam mangkuk/tupperware dan tutup.
  4. Tunggu dalam seminit dua (megi ruski cepat masak, sebab tekstur mee dy yang kurus2)
  5. Masukkan perencah dan gaul hingga rata
  6. Sedia untuk dimakan=)
P/S kalau masak guna dapur gas, letak laa telur dadar pheww lagi sedap!! hoho
SELAMAT MENCUBA~~

6 comments:

ana.faraqien said...

sy tidak percaya ko update blog cakap pasal megi ni! hahahaha :D

dydue A'eN said...

hahhahaha! gara2 ini la tangan sy krem!

Bugiey Tahir said...

huahuahua, harus benda yg pelik2 bei maw update p blog... lg pun ni yg paling lawak stkt ni hahaha

Aziz Syaidahtul said...

haha...bugiey jgn lupa tukar air...

apple said...

sadap ka tuh megi?

Bugiey Tahir said...

Die sgt2 sedap kio hahahah.. ada 1 lg megi sedp btol tp juz ble jumpa d chekpoint sn sandakn, tajuk tu megi nopo nga soto makasa jenama indo mee.. cari keti gadie hehe